Gå på promenad med din katt

30yz1vtNär man skaffar katt, oavsett om det är raskatt eller huskatt, måste man välja om man ska ha den inne eller ute. Det finns givetvis många för- och nackdelar med båda delarna men det blir allt mer vanligt att man väljer att ha sin katt inne, framförallt om man bor i en stad eller i ett mindre samhälle. Livet för en innekatt kan verka lite trist och det är upp till ägaren att aktivera sin katt och se till så att den får rätt motion och stimulans den behöver. Många innekatter är dock väldigt intresserade av livet utanför bostaden och man kan faktiskt ta ut sin katt på en promenad om man så önskar. Som ägare kan man behöva ha varma friluftskläder som andas när man är ute.

Vad man behöver

Det krävs lite förberedelse om man vill promenera med sin katt. Det första man måste göra är att skaffa rätt utrustning vilket i de flesta fall är någon form av sele samt ett koppel. Halsband är inte att rekommendera när det kommer till att promenera med sin katt, detta för att de lätt kan ta sig loss från halsbandet och rymma.

När den nödvändiga utrustningen är införskaffad måste man börja träna sin katt på att ha selen på sig. Det kan ta lite tid då de inte tycker om att ha något så nära inpå kroppen. Om man börjar tidigt blir selen något positivt och det går fortare att träna en yngre katt än en äldre. Det bästa är att sätta på selen och låta den vara på och belöna katten så den ser selen som något positivt. Detta kan ta längre tid än vad man kan tro. Därefter är det helt enkelt bara att ta ut katten.

Katt vs hund

Det är stor skillnad mellan att promenera med en hund och en katt. En hund kan man gå långa promenader med och de följer sin ägare. Det är inte lika lätt med en katt och de gör oftast som de själva vill. De tycker om att lukta på saker och är mer passiva än vad en hund är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *