Vanliga raskatter

screen-shot-2015-01-22-at-11-35-45-amAtt ha en raskatt är drömmen för många och idag är det många som köper sig en sådan även om det kostar betydligt mer än vad en vanlig blandraskatt eller huskatt gör. Varför kan bero på att man vill ha ett specifikt utseende eller beteende eller att man är intresserad av utställning och avel. Oavsett vad det är man vill ha i form av utseende eller personlighet kan man hitta en raskatt som passar en.

Väldigt många olika raser idag

För några årtionden sedan fanns det många raskatter men en vanlig person som inte var direkt intresserad av katter kände till ett fåtal raser så som perser och siames. Idag är det annorlunda och fler och fler personer känner till fler kattraser. Det finns många olika listor på vilka katter som är populärast och det är svårt att säga vilken lista som är korrekt.

Antalet raser som finns har också vuxit med åren och detta för att folk är ute efter något specifikt. Om man vill ha en långhårig katt är det många som väljer perserkatten och semilånghåriga kattraser så som Norsk skogkatt och Maine Coon. Är man intresserad av korthåriga katter finns det väldigt många olika raser att välja mellan så som brittisk korthårig katt, Russian Blue och siames. Listan på korthåriga katter kan göras väldigt lång.

Idag kan man även få en helt naken katt i form av rasen sphynx samt att det finns katter med lockig päls så som Devon Rex. Eftersom det finns så många olika raskatter med så många olika utseenden vet folk mer om vilka raskatter som finns idag. Även när man köper katt och är intresserad av ett specifikt utseende och väljer en raskatt så ökar intresset hos en själv och folk i ens omgivning får veta mer om olika raser som finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *